Založ si blog

Bude hegemónia Košíc zastavená ?

Bude hegemónia HC Košice zastavená ?

Tak a je to tu!!! Dnes sa konečne rozohrá extraligové finále 🙂 Dva najlepšie tímy na Slovensku skrížia svoje hokejky proti sebe. Kto sa na konci bude tešiť ? Nechajme sa prekvapiť a tešme sa na výborný extraligový hokej. Slovan a Košice sú momentálne to najlepšie, čo doma máme.

 

 

 

 

Táto finálová séria bude od úvodného buly nesmierne vyrovnaná a z oboch tímov zaznievajú hlasy o tom, že môže rozhodnúť malá chyba, alebo jedna využitá presilovka navyše. Určite však môžeme povedať, že obaja aktéri sa pripravovali zodpovedne a na tréningu vládla dobrá nálada. Osobne som sa šiel pozrieť na tréning Slovana a chlapci na ľade tvrdo pracovali. Zápas je však niečo iné ako tréning.

 

Obe družstvá sa budú snažiť ukázať to najlepšie čo v nich je, pretože toto môže byť pre Slovan jedno z posledných finále v našej extralige. Ako dobre vieme, Slovan sa pravdepodobne stane účastníkom KHL a určite aj niektorí hráči z Košíc by si radi túto súťaž vyskúšali. Káder je v štádiu prípravy a uvidíme, ako to nakoniec dopadne.

 

Košickí oceliari majú tri tituly v rade a určite budú chcieť získať aj štvrtý v poradí . V ich prospech hovorí najmä to, že prípadný rozhodujúci zápas budú hrať pred domácimi fanúšikmi. Je to však naozaj výhoda? Neviem, pretože hokejisti Slovana sa o zvláštnostiach siedmeho duelu mohli presvedčiť nie tak dávno v semifinálovej sérii proti záhorákom zo Skalice,keď Slovan knokautoval v predĺžení Žigmund Pálffy po prihrávke Juraja Mikúša a zatvoril tak belasým finálové brány.

 

Treba povedať, že úplne prvý titul Slovana Bratislava v roku 1998 bol venovaný zosnulému Dušanovi Pašekovi. Strelcom gólu bol Richard Kapuš v predĺžení. Dušan Pašek ml. je však dnes na opačnej strane a hoci sa narodil v Bratislave a hral za Slovan, teraz oblieka dres majstra z Košíc. Samozrejme, má o motíváciu navyše poraziť svoj bývalý klub.

 

V jednom, či druhom mužstve je množstvo osobností, na strane oceliarov je to Pašek, Bartoš, alebo výborne hrajúci Miklík.

 

 

 

 

Výhodou na strane belasých sú dlhoročné skúsenosti pána Miroslava Š atana, skúsenosti Jána Lipianskeho, či dravosť Davida Buca a Davida Skokana. Veľkou zbraňou proti Košiciam bude kolektívny duch a túžba po víťazstve.

Jedno je však isté, dnes bude v Steel Aréne veľmi horúco. Finále a pokus o zastavenie Košíc v obhajobe daľšieho titulu začína dnes o 18:00. Nech vyhrá lepší, ale finále sa hrá na štyri víťazné stretnutia. Čo napísať na záver? Nech vyhrá lepší ale Slovan do toho !!

 

 

Dušan Pašek

 

 

 

 

Peter Bartoš

 

Michel Miklík

 

 

HC Slovan

 

 

 

Dávid Buc

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ján Lipiansky

 

 

 

Miroslav Šatan

 

 

 

 

Dávid Skokan

Semifinále play off Trenčín- Slovan diel tretí

30.03.2012

Po dvojzápasovej odmlke spôsobenej hraním série medzi dobre hrajúcim Zvolenom a majstrom z Košíc sa konečne dočkali aj fanúšikovia Dukly Trenčín. Séria medzi Slovanom a Duklou, ktorá je od úvodného buly vyšperkovaná rôznymi invektívami z oboch fanúšikovských táborov, sa presťahovala pod Matúšov hrad za výrazne nepriaznivého stavu pre [...]

sledge hokej

27.03.2012

Slovenská reprezentácia v hokeji na sánkach V dňoch 24- 25.3 2012 sme sa konečne dočkali !!! Slovenská reprezentácia zdravotne postihnutých hokejistov na sánkach odohrala na zimnom štadióne v Ružinove svoje prvé dva domáce zápasy. Ich súperom boli sledge hokejisti Rakúska. Treba však povedať, že naši chlapci sa úlohy hostiteľa zmocnili naozaj skvele a svojmu [...]

Žilina, polícia, riskantná jazda

Sedemnásťročného mladíka pri riskantnej jazde zastavili až policajné výstrely

27.04.2024 22:24

Vodič BMW na výzvy na zastavenie nereagoval, policajti museli použiť varovné výstrely.

Jaroslaw Kaczyński

Líder opozičnej PiS Kaczyňski: Kandidujeme do europarlamentu, aby sme odmietli Green Deal

27.04.2024 22:09

Európska zelená dohoda bude podľa Kaczyńského pre Poľsko znamenať i čoraz vyššie ceny energií, ale aj nárast cien "prakticky vo všetkých oblastiach".

žralok belavý, belasý, žralok modrý

Britského turistu zranil v Karibiku žralok, útočil len desať metrov od brehu

27.04.2024 20:00

Šesťdesiatštyriročný britský turista skončil na jednotke intenzívnej starostlivosti, keď ho pri severnom pobreží karibského ostrova Tobago napadol žralok.

elektronický monitoring osob, náramky,

Elektronický náramok malo od roku 2016 na sebe 2097 osôb

27.04.2024 17:19

Ministerstvo spravodlivosti SR od januára 2016 odsledovalo 2097 osôb s elektronickým náramkom.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 3
Celková čítanosť: 11694x
Priemerná čítanosť článkov: 3898x

Autor blogu

Kategórie