Založ si blog

Semifinále play off Trenčín- Slovan diel tretí






 

 

Po dvojzápasovej odmlke spôsobenej hraním série medzi dobre hrajúcim Zvolenom a majstrom z Košíc sa konečne dočkali aj fanúšikovia Dukly Trenčín.

 

Séria medzi Slovanom a Duklou, ktorá je od úvodného buly vyšperkovaná rôznymi invektívami z oboch fanúšikovských táborov, sa presťahovala pod  Matúšov hrad za výrazne nepriaznivého stavu pre domácich. Bratislavčania vyhrali svoje domáce zápasy a tak do Trenčína pricestovali na víťaznej vlne.

 

Na úvod mohli trenčiansky fanúšikovia vidieť africké rytmy, ktoré mali pravdepodobne vyburcovať domácich k vynikajúcemu výkonu.

Od úvodného buly hrali obe mužstvá výborný hokej pred vypredaným hľadiskom, avšak tak domáci ako i hostia postavili do svojich brán výborných golmanov. Keď svoje šance nepremenil ani Miroslav Šatan, oba tímy odchádzali do šatní za bezgólového stavu.

Fanúšikovské napätie a čakanie na to,  kto strelí vedúci gól sa dalo krájať.  Hra sa postupne pritvrdzovala, z čoho vyplynuli aj nedovolené zákroky.   Počas štvorminútovej presilovej hry o dvoch hráčov skóre otvoril Miroslav Šatan, ktorý skóroval do odkrytej bránky  (0:1). Psychická výhoda bola na strane hostí a domáci znervózneli ešte viac.

V 31 minúte svoje vedenie belasí poistili, keď presilovú hru využil Marek Bartánus. (0:2). Odpoveď domácich však netrvala dlho a po úniku znižoval stav Peter Fabuš, keď prekonal ležiaceho Konráda (1:2) V 33 minúte sedel na trestnej lavici opäť domáci hráč a belasí využili presilovú hru Libor Hudáček 1:3.

Domáci sa však nevzdávali  a o dve minúty bol rozdiel skóre zase minimálny. Tvrdou strelou znižoval trenčiansky útočník Tybor. (2:3) Slovan však umnou hrou držal domácich na dištanc a o päť minút gólom Frűhaufa potvrdil dvojgólový náskok (2:4).

Po štyridsiatich minútach Slovan viedol nad Duklou 4:2 a domáci museli otvoriť hru a staviť všetko na jednu kartu.

Slovan však počiatočný tlak domácich v tretej tretine ustál a v 47 minúte Bulík zvyšoval na 2:5. Trenčín počas svojej presilovej hry odvolal brankára a hral vabank a v 56 minúte Slovan do prázdnej brány gólom Kukumberga zvyšoval na 2:6.

Po tomto góle frustrovaní domáci diváci opúšťali zimný štadión. Čiernou škvrnou zápasu boli jednoznačne hanlivé pokriky na adresu Miroslava Šatana. Ľudia by si naozaj mali uvedomiť, že táto zlatá generácia hráčov urobila pre slovenský hokej veľmi veľa dobrého a momentálne prináša radosť fanúšikom na extraligových klziskách. Tak by sme sa im za ich výkony a predvedenú hru mali odvďačiť potleskom a nie nadávkami.

Čo dodať na záver? Slovan dnes môže urobiť rozhodujúci krok k postupu do finále. Ako to však dopadne? Nechajme sa prekvapiť a fandime predovšetkým dobrému a slušnému extraligovému hokeju.

 

 

 

 

 

Bude hegemónia Košíc zastavená ?

08.04.2012

Bude hegemónia HC Košice zastavená ? Tak a je to tu!!! Dnes sa konečne rozohrá extraligové finále 🙂 Dva najlepšie tímy na Slovensku skrížia svoje hokejky proti sebe. Kto sa na konci bude tešiť ? Nechajme sa prekvapiť a tešme sa na výborný extraligový hokej. Slovan a Košice sú momentálne to najlepšie, čo doma máme. Táto finálová séria bude [...]

sledge hokej

27.03.2012

Slovenská reprezentácia v hokeji na sánkach V dňoch 24- 25.3 2012 sme sa konečne dočkali !!! Slovenská reprezentácia zdravotne postihnutých hokejistov na sánkach odohrala na zimnom štadióne v Ružinove svoje prvé dva domáce zápasy. Ich súperom boli sledge hokejisti Rakúska. Treba však povedať, že naši chlapci sa úlohy hostiteľa zmocnili naozaj skvele a svojmu [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 3
Celková čítanosť: 11690x
Priemerná čítanosť článkov: 3897x

Autor blogu

Kategórie